perjantai 20. tammikuuta 2012

Vaaliblogi



Esipuhe:
Presidenttiehdokkaiden esittelyni sisältää asiattomuuksia, ohutta pintaraapinaa ja tietämättömyyttä poliittisesta kentästämme. Politiikan pitäisi mielestäni nykyisessä, länsimaisessa demokraattisessa valtiossa olla selkeää ja ymmärrettävissä ilman varsinaista panostamista asiaan. Sitä en kuitenkaan koe sen olevan, sillä vaikka pidän itseäni kohtuullisen yleissivistyneenä ihmisenä, tunnen Suomen poliittisen kentän melkoisen huonosti. Ehdokkaat tuovat itseään enemmän esille naurettavassa populismissa kuin muuten. En tiedä kuinka se sitten pitäisi järjestää. En minä siellä ehdokkaana ole, kysykää joltain muulta.

Voi myöskin jättää äänestämättä. Joku aina heittää, että pitää äänestää jos haluaa kritisoida järjestelmää. Ei kelpaa, huono argumentti. Vai pitääkö mennä polttamaan kirjoja sekä kaasuttamaan juutalaisia että saa kritisoida natseja? Äänestämättä jättäminen on oikeastaan loistava vaihtoehto. Tietyssä mielessä äänestämiseen osallistuminen legitimoi sen vallan, jota äänestetyt päättäjät käyttävät. Äänestämättä jättämisellä voi ainakin ideologisesti kieltäytyä osallistumasta järjestelmään. Tietysti tässä nyt on oletus, että kokee järjestelmän huonoksi. Ja minä ainakin koen. Vaikka se voittaakin monia tarjolla olevista vaihtoehdoista niin eivät asiat silti tunnu hyvin olevan (vrt. ilmastonmuutos, lisääntyvä syrjäytyminen, yms.). Täytyy tietysti pohtia sitä, kuinka kyyninen on järjestelmän suhteen: voiko sitä muuttaa äänestämällä ja omalla toiminnallaan. Aina voi, mutta riittääkö se? Vai onko riittävä muutos tehtävä jollain muulla tavalla? Ja millä muulla, kivääreillä? Kiväärien käytöstä harvoin seuraa hyviä asioita.

Sauli Niinistö:
Ha-ha-haa, Sheikki Sauli Hassan
Ha-ha-haa, käänsi kansan kassan
Ja kaupan päälle päästään sotimaan jenkkien ja muiden hauskoja sotia jossain jossa luolassa joku paha ja ilkeä wahhabiitti vihaa meidän vapauttamme ja kulttuuriamme.

Oikeastaan pidän Sauli Niinistöä ja sitä, mitä hän edustaa pahimpana politiikan muotona. Maltillinen oikeisto on omalla tavallaan jopa vahingollisempaa kuin ääripään sekkunsa. Lähinnä siksi, että ääripäisen porukan mahdollisuus todelliseen valtaan on (onneksi) huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi Kokoomuksen. Kokoomuksessa ei vaan oikeasti olla kiinnostuneita mistään muusta kuin siitä, että rikkaat pysyy rikkaina. En usko, että edes Kokoomuksen tyypit ovat niin perseestä, että haluavat erityisesti pitää köyhiä olemassa, mutta rikkaiden jatkuva rikastuminen johtaa siihen että joku köyhtyy. Tämä on mielestäni todella suuri uhka nykyisen kaltaiselle yhteiskunnalle, sillä  kuten kaikki varmaan ymmärtävätkin tuloerojen kasvaminen johtaa sosiaalisiin ongelmiin. Suurin ihme on se, että tätä samaa on jatkunut ainakin neoliittisesta vallankumouksesta saakka, eikä osa porukasta vieläkään tajua.

Timo Soini:
Kirottu populistisammakko rytmiryhmineen. Soini on iso vika järjestelmässä. Valehtelee valtamedioissa, tunnustaa sen olleen jekku ja sitten ollaan vielä, että olipas se Timppa nokkela kun vähän heitti taideläppää. Tämän piti olla yhteiskunta, jossa kansa äänestää sopivimpia tyyppejä eikä nokkelampia venkoilijoita. Mies myös vastustaa aborttia. Varmaan kannattaa myös avionrikkojien kivittämistä ja muuta oikeaoppista touhua. Joo joo, oli ala-arvoinen läppä. Tuollainen ajatus minulle kuitenkin aina tulee abortin vastustajista. Uskoo luomiskertomukseen ja muuta. Lisäksi herra on äänekkäästi kritisoinut ilmastonmuutoksesta huolehtimista. Esimerkiksi seuraavaa tavaraa tullut suusta ulos: Soini kommentoi ilmastonmuutokseen liittyen sitä, kuinka ennen meuhkattiin otsonikadosta, mutta nyt siitä ei puhu kukaan ja vertasi sitä ilmastonmuutokseen. Kuten kuka tahansa, jonka aika ei kulu kansalaisten puijaamiseen politiikassa, varmaan tietääkin, otsonikato selätettiin toiminnalla. Se ei mennyt itsestään ohi. Asiantuntijavalta on mennyt liian pitkälle oli myös yksi perussuomalaisten ajatuksista. Joo, Hakkarainen & Soini & Halla-aho -akseli voi varmaan ratkoa maailmantalouden, energiakriisin ja pari muuta pikkujuttua siinä. Sitten etenevät kivasti ratkaisemaan kvanttifysiikan salat, koska mihinkäs niitä asiantuntijoita nyt sitten muka tarvittaisiin.

Paavo Lipponen:
No ainakin Pate on sen verran iso mies, että jos tulee matsia esim. Putinin kanssa, niin tämä herra on minun valintani nykyisistä presidenttiehdokkaista. En tiedä tarvitseeko sanoa enää muuta, Paavoon oikeastaan pätee pitkälti samat argumentit kuin Niinistöönkin. Kokoomus-SDP-Keskusta: "ne on kaiki samaa jengii, tekee uraa sillä et hommat ei futaa" (lainaus suomalaiselta räp-albumilta Uuden ajan avaruususkonto). Ainoat asiat mitkä näitä tyyppejä kiinostaa on raha ja valta.

Sari Essayah:
Mitä vittua? Ei edes Räsästä, tuota kristikunnan vihollista (Räsänen on ainakin anekdootinomaisten havaintojen mukaan ollut vaikuttavana tekijänä kirkon jäsenkadossa), vaan joku helvetin kävelijä. Tässä parempia vaihtoehtoja:
AT-AT
Dreadnought
ED-209

Eva Biaudet:
Liberossa vietiin jo sanat suustani: Eva "en kiinnosta ketään" Bidee. Ei muuta kun hassu nimi. Kiusattiin varmaan koulussa ja nyt kiusataan netissäkin. Yhy-yhy.

Pekka Haavisto:
(Äänestin itse Haavistoa)
Se mieshän on HOMO! Ainiin, ei ole asiallista mainita sitä tässä, ei liity presidenttiehdokkuuteen. Vaan kun liittyy. Ihanteellisessa tilanteessa sitä ei tietysti mainittaisi, vaan ehdokkaiden homous ja heterous olisi merkityksetön seikka. Mutta osa ihmisistä, jotka voisivat äänestää Haavistoa, äänestävät jota kuta muuta juuri tämän homohomman takia. Monille taas Haaviston homous on ainakin osa siitä, miksi he äänestävät tätä miekkosta. Kyllähän se kutkuttaa itseänikin ajatella, että Haavisto ottaa linnan juhlissa puolisonsa kanssa Halla-ahoa ja kumppaneita vastaan. Uskon kuitenkin, että Haavisto voisi olla hyvä presidenttikin. Homous tässä yhteydessä on kyllä tuonut esiin taas sen, että homous on toiseutta. Vaikka se hyväksyttäisiinkin, niin se on silti toiseutta, vaihtoehtoa. Mielenkiintoinen seikka, mutta ei nyt tämän kirjoituksen aihe.

Paavo Arhinmäki:
Mellakka-Pate! Toinen omista vaihtoehdoistani, Paavo tuntuu oikean vasemmiston edustajalta. Hiukkasen kokematonhan tuo ehkä on presidentiksi, mutta ei se mitään, eihän kukaan muistakaan ehdokkaista ole ollut presidenttinä aiemmin. Paavo vaan kärsii vasemmistosyndroomasta, jossa oikeaa vasemmistoa ei täällä äänestä kuin vasemmistolaiset. Koska jos äänestetään vasemmistoa niin RYSSÄ TULEE JA VIE MEIÄN MAAT!

Paavo Väyrynen:
Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä itse Jumalkeisari Väyryhito. En tajua miten tämä jätkä voi pyöriä politiikassa vuodesta toiseen ja aina se itkee jotain mediapelistä tai muusta. En osaa ottaa koko tyyppiä enää mitenkään vakavasti.

Oivia vaihtoehtoja:
-Aku Ankka: Kestosuosikki. Mutta ei ole ilmeisesti vielä saanut tarpeeksi ääniä päästäkseen valtaan. Vai onko äänestyksiä manipuloitu niin, ettei Aku voi saavuttaa vallankahvaa?
-Cthulhu/Hastur/Nyarlathotep/joku muu samasta jengistä: Miksi valita pienempi paha? (Jos et tiedä keitä nämä ovat, niin aika käyttää googlea)
-Kotiin jääminen: Kieltäydy ja vastusta.