tiistai 4. lokakuuta 2011

Natsi + seksi = natsiseksi

Aloitan raflaavasti: väitän, että melko korkealla osalla euroamerikkalaisen kulttuuriperimän omaavista ihmisistä on seksifantasioita natseista (en mainitse mitään lukuja, koska en ole perehtynyt seksuaalifantasioiden yleiseen tilastotieteeseen).

Pahuus, ennen oli asiat niin mukavasti kun oli pahuutta. Valistuksen aikana paholainen irrotti otteensa, hänet heitettiin pois pahuuden valtaistuimelta. Keskiajalla oli helpompaa, kaiken pahan takana oli Paha. Modernin maailmankuvan syntyessä Pahuus hävisi kulttuuriperimästämme, tai pikemminkin väistyi. Asioita ei voitu enää selittää sillä, että Paholainen teki sen. Ei ollut mitään mihin kohdistaa ajatus pahuudesta: kun joku teki jotain kammottavaa, se jouduttiin sisäistämään henkilön omaksi valinnaksi, tai vähintäänkin joksikin olosuhteista johtuvaksi. Ei kuitenkaan ollut mahdollista selittää asiaa Paholaisen viekoituksilla. Paha laitettiin nurkkaan häpeämään ja tilalle raahailtiin kaiken maailman tieteellisiä selityksiä ynnä muita naurettavuuksia.

Ihminen ei kuitenkaan tykkää olla ilman Pahaa. Jonkun on pakko olla Paha, koska kollektiivinen alitajunta vaatii kuvaa ja nimeä sille, joka saa meidät tappamaan ja raiskaamaan toisiamme. Koska eihän hyvät ihmiset sellaista tee? Eiväthän? Ne on ne pahat vaan.

Sitten astuvat näyttämölle natsit, kaikessa pömpöösissään (pömpöösi, mikä sana!), säntillisyydessään ja tehokkuudessaan. Natsit aloittavat juttuja, jotka me kaikki hyvin tunnemme: maailmansota ja holokausti alias lopullinen ratkaisu. Kansanmurhaa huikaisevalla tehokkuudella (tosin jenkkien piti totta kai näyttää pystyvänsä parempaan, päästämällä Kalin todella säkistä Hiroshimassa ja Nagasakissa).

Siinä se sitten on, Paha, täysin esillä jälleen kerran, ulkona kaapista ja lahtaamassa ihmisiä miljoonatolkulla. Natsista tulee modernin maailmankuvan Paha, täydellinen kuva, johon projisoida alitajuntaisia tunteitamme ihmisen niin sanotusta pimeästä puolesta. Parasta natsissa Pahana on se, että kysymys pysyy omalta osaltaan ruohonjuuritasolla. Seuraa loputtomia pohdintoja siitä, mikä tekee tavallisesta perheenisästä keskitysleirin vartijan.

Miten tämä liittyy seksiin? Eros ja thanatos, anyone? Seksuaalisuus on yksi ihmisen voimakkaimmista vieteistä, se ohjaa elämäämme ja ajatuksiamme sekä tiedostetulla, että tiedostamattomalla taholla. Ihmisellä on myös halua tai tarvetta kokea tuhoa, pahuutta ja vaaraa. Pahuus kiehtoo ja kiihottaa, samoin valta, nämähän nyt tietää lapsikin. Näin, voitte jo varmaankin arvata, todistelen väitettäni natsiseksifantasioiden toistuvuudesta.

Kaikkihan luonnollisesti ymmärtävät (eiks juu?), että seksifantasioiden, samoin kuin muidenkin fantasioiden, yksi tarkoituksista on käsitellä asioita. Käsitellä sellaisiakin asioita, jotka arkipäiväisessä elämässämme tuntuisivat vaarallisilta ja pelottavilta. Siispä Pahuus liukuu seksifantasioihin varmaan melko toistuvasti. Keskiajalla varmaan fantasoitiin noidista ja paholaisista. Nämä fantasiat ovat siis ihan terveitä ja turvallisia (tuon voitte lukea itse ääneen koulun terveydenhoitaja -äänellä). On siis ihan ok, jos välillä haluaa kurittaa omaa pikku keskitysleirivankiansa. Achtung ja piiskaa!

P.S. Vaikka en jaksanutkaan käyttää kuvien etsimiseen kuin hetken, niin aiheeseen sopivaa miesnatsia on jostain syystä internetistä kauhian vaikia löytää. Vaikka natsit (ainakin SS-upseerit) kuitenkin taisivat olla enempi miehiä. En keksinyt muuta, pahoittelut: 

P.P.S: Kuvat varastettu ties mistä. Pahoittelut siitäkin.

2 kommenttia:

  1. Hyvä kirjoitus, mutta hieman ärsyttäviä nuo "anyone" ja "eiks juu"" yms. pikkunäppärät heitot. Jollekin muulle ne ehkä toimii. Kirjoituksessa olisi mielestäni myös aihetta pidempäänkin tekstiin.

    VastaaPoista
  2. Toiseus. Siinä pohtimista myös tässä kontekstissa. Toiseuden pahuus ja pahuuden toiseus. Ja miksi miespuolisten natsien kuvia oli hyvin vähän löydettävissä ainakaan missään seksuaalisessa kontekstissa? Olisko noin, että koska seksuaalisen katseen kohde on nainen (perinteikkäässä länsimaisessa patriarkaatissa) ja naiseus on myös toiseutta, myös pahuus (vaikkakin tässä yhteydessä haluttava, kiihottava pahuus) liitetään naiseen. Kun tuossa mainitsit nuo noidat ja paholaisen niin noitina miellettiin naiset ja suuria (?) fantasioita olivat noitasapatit, joissa nimenomaan naiset kerääntyivät harrastamaan seksiä Saatanan kanssa. Tosiasiassa niin sanotuista noidista (ainakin joita poltettiin tai muuten tapettiin noitina) oli hyvin suuri osa miehiä.

    Ennu

    VastaaPoista